Noga utvalt
Alltid ekologiskt

Odylique / Essential Care

Odylique / Essential Care

Odylique by Essential Care - ekologisk, Fairtradecertifierad vinnare

Odylique by Essential Care är ett varumärke som älskas av många men speciellt av personer med känslig hud. Deras ekologiska hudvård, schampon, smink och babyvårdsprodukter tillverkas för hand av en mycket hög andel ekologiska ingredienser som måste hålla absolut premiumkvalitet. Oljorna kallpressas direkt efter plockningen så att de behåller sitt antioxidativa vitamininnehåll för att ge huden maximal näring och skydd.

Flera produkter i deras stora sortiment av mineralsmink, hud- och kroppsvård från Odylique by Essential Care är både ekologiskt och rättvist certifierade. De utesluter alla misstänkt skadiga kemikalier så som SLS, petrokemiska oljor, syntetiska doftämnen, parabener, phenoxyethanol  mfl. Varumärket har vunnit en rad utmärkelser för sina ekologiska och etiska produkter och har ett av de största sortimenten som nått kraven ekologisk certifiering av Soil Association.

Alla produkter är ekologiskt certiferiade av Soil Association och flera varor i deras mineralsmink och hudvård innehåller Fairtrade-certifeirade ingredienser.